Yhdistyksen jäsenyydet

Oulunkylän siirtolapuutarhayhdistys (Ospy) on jäsenenä Helsingin Siirtolapuutarhojen Aluejärjestössä ja Suomen Siirtolapuutarhaliitossa.

Aluejärjestö

Aluejärjestön hallituksessa Ospyä edustaa puheenjohtaja. Ospyn sihteeri on varajäsen. Hallituksessa käsitellään kaikille Helsingin siirtolapuutarhoille yhteisiä asioita.

Aluejärjestön kesäkisat järjestetään vuosittain eri siirtolapuutarhoissa Helsingissä. Vuonna 2022 kesäkisat korvataan lastentapahtumalla.

Aluejärjestön ja Helsingin kaupungin vuosittaisessa kokouksessa lokakuussa käydään läpi kaupungille ja siirtolapuutarhoille yhteisiä asioita sekä vuokrasopimuksen mukaiset kaupungin ja yhdistysten vastuut ja velvoitteet siirtolapuutarhoissa.

Siirtolapuutarhaliitto

Suomen Siirtolapuutarhaliitto on toiminta-, edunvalvonta ja koulutusjärjestö, joka edistää ja kehittää siirtolapuutarhatoimintaa koko maassa.

Liiton liittokokous on joka neljäs vuosi. Viimeksi liittokokous pidettiin vuonna 2021 Helsingissä. Jäsenyhdistyksillä on liittokokouksessa ääni jokaista alkavaa sataa oman yhdistyksen mökkiä kohden. Ospyllä voi siis olla kolme edustajaa liittokokouksessa. 

Liittokokousten välissä järjestetään jäsenyhdistysten puheenjohtajien kokous. 

Liiton kohtaamispäivät järjestetään joka toinen vuosi liittoon kuuluvassa siirtolapuutarhassa Suomessa. Kohttaamispäivillä tutustutaan muihin puutarhureihin, paikkakuntaan ja kisaillaan eri urheilulajeissa.

Liitto järjestää koulutusta ja kursseja jäsenilleen, esimerkiksi puutahanhoitokurssi Lepaalla sekä erilaisia yhdistystoimintaan liittyviä kursseja muun muassa verotuksesta ja varainhankinnasta.

Liitto julkaisee Siirtolapuutarha-lehteä, joka postitetaan kaikien jäsenyhdistysten siirtolapuutarhureille.