Vesi

Kaupungin ohjeistus vesiasiassa on hieman sekava: Voimassaolevat mökkien tyyppipiirustukset eivät mahdollista veden vetämistä sisälle mökkiin, ja toisaalta ohjeistetaan noudattamaan ympäristölautakunnan ohjeistusta, jossa tällainen mahdollisuus siirtolapuutarhamökeille on olemassa.

Tilanne siis koskee kaikkia Helsingin puutarhoja ja yritämmekin saada asiaan selvyyttä yhteisen Aluejärjestömme voimin vielä kevään 2021 aikana.

Lisäohjeistusta harmaiden vesien käsittelystä löytyy täältä: https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Rakentaminen/Rakennushanke/Talotekniset_jarjestelmat_LVI/Kiinteiston_jatevesien_kasittely/Syventavaa_tietoa/Puhdistamosivusto_jatevesien_kasittelymenetelmista/Harmaiden_jatevesien_kasittely

Mökkipalstojen vesipisteet

Kaupungin vesijohtovesi on tarkoitettu vain talousvedeksi. Tarkista, että vesiletkut, hanat ja liitokset eivät vuoda. Pienikin tihkuminen saattaa aiheuttaa kesän mittaan suuren vesilaskun.

Jos huomaat vuodon yhdistyksen hallinnassa olevissa vesikalusteissa (poluilla olevat vesiliitokset, kerhotalon WC:t, suihkut, pesukone), ilmoita siitä välittömästi tekniset@ospy.fi.

Kaupungin vesi avataan yleensä viikolla 17 sään salliessa ja suljetaan viikolla 41.

Puutarhan kasteluun käytetään jokivettä, joka on kasveille ravinteikkaampaa kuin kaupungin puhdistettu vesi ja lisäksi ilmaista.

Veden katkaisu

Jos teet muutoksia tai korjauksia, jotka vaativat veden katkaisua, ota yhteys aluevastaava Marja Aaltoseen.

Muut vesipisteet

Alueella on vesipisteitä esimerkiksi pääportin lähellä. Niitä käytetään istutusten kasteluun. Hanoista tulee jokivettä, joten sitä ei voi käyttää juomavetenä.

Talvivesihana on pesutuvassa kunhan uusi kerhotalo valmistuu.

Kasteluvettä kukille.