Turvallisuus

Huolehdi siitä, että alueen portit ovat lukossa. Pääportti pidetään päivisin auki vain kesäkaudella.

Hanki mökillesi käsisammutin ja sammutuspeite, sekä huolehdi palovaroittimen toimivuudesta.

Jos soitat hätänumeroon 112 esimerkiksi sairaustapauksen takia yöllä tai talvikaudelle, ilmoita lukitusta portista, jos ketään ei voi lähettää avaamaan sitä. Säilytä mökilläsi näkyvässä paikassa osoitetieto: sekä yhdistyksen katuosoite Myllypellontie 6, Helsinki ja mökin osoite. Stressaavissa tilanteissa osoite voi unohtua tai vieraasi eivät tiedä sitä.

Älä säilytä mökissä mitään arvokasta ainakaan talvikaudella. 

Jos mökkiisi on murtauduttu, ilmoita asiasta poliisille ja vakuutusyhtiölle. Älä siivoa paikkoja ennen kuin saat siihen luvan poliisilta ja joissakin tapauksissa vakuutusyhtiöltä. Murroista on hyvä ilmoittaa myös hallitukselle, jotta asiasta voidaan tarvittaessa tiedottaa laajemmin yhdistyksen jäsenille, jos murtoilmoituksia tulee useita.

Jos naapurisi mökkiin on murtauduttu, eikä sinulla ole hänen yhteystietojaan, ota yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin. Jos havaitset alueella häiriökäyttäytymistä tai murto on käynnissä, soita hätänumeroon 112, älä mene yksin itse selvittämään tilannetta.

Ota yhteyttä, jos havaitset alueella vaurioita, esimerkiksi porttien lukoissa on vikaa tai yhdistyksen yhteiskäytössä olevissa rakennuksissa on vaurioita.